Terug naar Log

04-19-2002: "Bakerpraat of waarheid"

Zei ik tegen haar: hoe raak ik nou ooit die aangekomen kilo's kwijt van niet-roken? 't Wordt bijna een reden om weer te beginnen. Dag 157 vandaag, voor wie mij uit het oog was verloren. Soms rook ik een enkel keer eentje, om naarstig te besluiten door te gaan met stoppen want niet-roken geeft mij meer plezier dan paffen. Soms moet ik dit weer even goed aan het lijf voelen.

Was gisteren ook al zo leuk bij de tandarts waar ik mijn score trots vermeldde. Keek mijn schootkind mij over zijn brillenglazen heen peinzend aan, de wijze woorden sprekend: Mooi hoor, maar de volgende score die ik wil horen is dag 1000. Oei! Ik moet ook bekennen dat het nog altijd zwaar valt.
Orthopeet zei dinsdag ook al: kan je mijn vader niet weer eens motiveren? Ik verbaasd: die rookt toch niet meer? Drie jaar niet, zei hij, maar hij is er ineens weer mee begonnen.
Die 1000 dagen zeggen dus ook niks.

Ben even afgedwaald van m'n aangekomen kilo's en die zijn imposant. Zegt zij: volhouden want het zit zo: nicotine geeft een enorme douw aan de spijsvertering en jij hebt lang gerookt. Kan je wel zeggen ja. Welnu, het duurt een paar maanden voordat de laatste sporen van nicotine je lijf uit zijn en ondertussen is je spijsvertering - nooit meer gewend om zelf een donder uit te voeren - zo lui als wat geworden. Het lichaam moet weer langzaam leren z'n eigen spijsvertering te verzorgen en samen met het ontgiften kan dit wel een jaar duren. Voeg hierbij nog de minieme beweeglijkheid afgelopen 6 maanden door knie en ooit komt alles vanzelf weer goed zonder forceren of lijnen. Probleem is alleen dat je niet weet wanneer.

Tja. Bakerpraat of waarheid?

 

 

 

 

Site Meter