Terug naar Log

04-20-2002: "Als een dikke lavastroom"

Meer gekocht dan we dit weekend kunnen verwerken. Da's tegen onze principes. Wat je koopt moet meteen de volle grond in en niet tijden in de pot staan verpieteren. Twee prachtig compacte rhodo's met ouderwets aandoende zalmrose bloemen zijn door echtvriend gelukkig al gepoot. Ik heb woedend drie vliegenstolpen gekocht en over de campanula's gelegd tegen konijnenvraat. Liefst was ik erbij blijven zitten om hun teleurgestelde snuiten te filmen.

Op weg naar 't Goy nog enige oude boomgaarden gezien met hoge kersen. Ai, hoe prachtig. Niet alleen dat die bejaarde bomen karakteristiek van vorm zijn maar de roomwitte bloesems staan in trosjes op de takken waardoor de bloei vol en fluwelig is. Vrijwel alle hoge kersen zijn in de loop der jagen gerooid en door lage stammetjes vervangen. Pluk uit de hoge bomen is levensgevaarlijk en zeer arbeidsintensief.

Om Houten is tot m'n schrik ng weer een cirkel nieuwbouwhuizen gezet. Er is geen land meer over tussen de moderne schoenendozen en de oude boerenhoven met boomgaard. Nog nooit zoiets dreigends gezien als deze oprukkende blokkendozen. Houten stulpt zich als een eruptie lava om zichzelf heen. Het verzwelgt alles wat toevallig op z'n pad ligt en er lijkt geen einde aan te komen.

 

Reacties: (2)


ben net van schrik gaan kijken met zaklantaarn, maar alles nog kits onder de stolpen hoor.
elisa, 21-04-2002 21:36

Haha leg maar een flinke steen op die vliegenstolpen, zoniet dan heb jij straks een teleurgesteld snuitje.
Geertjan, 21-04-2002 21:29

 

 

 

Site Meter