Terug naar Log

04-22-2002: "Klotekat!"

't Blijft vooralsnog ellende. Wat heet. Vermoedelijk heeft geen kat ooit zoveel artsen gehad die zich met hem bemoeiden. Had ik hem afgelopen dagen danig voorbereid op zijn pillen. Elke morgen echte biefstuk fijngesnipperd en hem een kleine portie gegeven. Hij at er spinnend en kopjes gevend mijn vingers bij op.

Vanmorgen uur U. Zoals gewoonlijk het vlees gesnipperd terwijl hij van ongeduld zingend stond te dansen. Vier pilletjes fijngemalen en door de biefsnippertjes geroerd. Er balletjes van gekneed. Mijn knie is met sprongen vooruit gegaan want zoiets fijns als echte biefstuk kan alleen maar op de hurken worden gevoerd.

Hij schoot op het balletje af in mijn hand toen zijn beweging stokte. Hij rook er nog eens aan, deinsde terug en bezag mij met een blik of ik niet goed bij mijn hoofd was. Dit eten? No way! Wat ik ook met zoete woordjes probeerde, hij liep nuffig met hoge staart van me weg.

Toen kreeg ik het te kwaad. Zal alles tot in de perfectie zijn geregeld om risico's maximaal buiten te sluiten, zullen we twee uur rijden om hem bij een specialist te krijgen, zal de boel nog mislukken omdat ik die verdraaide penicilline niet naar binnen krijg. Het was te voorzien. Hij heeft altijd injecties gehad omdat hij zich sinds zijn suikerziekte wanhopig tegen elke pil verzet.

Kliniek gebeld, maar dokter stond te opereren. Assistente zei: hij mt ze slikken of u moet hierheen komen om injectie te halen. Dokter belt u terug. Toen kreeg ik het te kwaad. Dacht: dan lever ik hem in. Alsjeblieft, doe hem maar het finale spuitje. Ik houd van mijn beesten maar er zijn grenzen aan wat nog op te brengen is. Zeven dagen lang twee uur rijden om een injectie te halen is twee bruggen te ver.

Doe mij voor deze oude mopperende suikerkater een gezond jong exemplaar! Alleen, Floris is geen mopperkater maar een aanhankelijke grapjesmaker die zijn oude dag verdient waarvan hij met volle teugen geniet. Gehoorzaam, gezeglijk, gewillig, behalve dan dat je geen rotzooi door zijn bief moet kneden of dat vreemden hem aan zijn lijf moeten zitten.

Beer komt binnen. Heeft net alle door ons gestrooide konijnenkorrels opgegeten, plus de konijnenkeutels natuurlijk. Hij gaat gemoedelijk liggen. Is er niet op bedacht dat Floris op hem afstapt, hem een geklauwd voetje op de neusbrug legt, even waarschuwend doordrukt, en vervolgens Beer z'n wollige kop flehmend begint af te snuiven. Beer smakt van onbehagen maar ondergaat het lange onderzoek gelaten terwijl Floris niet ophoudt zijn neus spinnend tegen zijn gezicht te drukken. Is het leven mooi of niet?

Heel vervelend, maar er zit niets anders op dan vriend F. maar weer te bellen. Die ziet geen probleem. Zal wel even achterom naar de kliniek bellen en zijn opvolgster vragen om vanavond penecilline-injecties mee te brengen. Komt hij vanavond spuiten en vervolgens de eerstkomende zes dagen. Oef! Soms zijn vrienden werkelijk te goed.

Zit ik peinzend naar mijn boosdoener te kijken. Toch nog een keer biefstuk proberen? Ik snipper een plakje, draai er een balletje van, leg het op mijn vlakke hand en hap, mmm... lekker! Hij blikt mij verwachtingsvol aan: komt er nog wat? Ik draai een balletje van de penecilline-biefstuk, leg het op mijn hand, en hij loopt met hoge staart van mij vandaan om me drie meter verder hooghartig te observeren. Klotekat.

 

Reacties: (4)


24 Tabletten. Gebruik: 1xdaags 4 tabletten (door smeerkaas/ leverworst). Kuur geheel afmaken.
Nu ik injectienaalden heb kan ik er om schateren en zal ik me nooit meer laten afschepen met tabletten. Heb ik ook eens profijt van die suikerziekte!
elisa, 22-04-2002 23:24

Je hebt een oplossing nu, dus mag ik nu wel bekennen dat ik hier erg om moest lachen. Sja, een delicatesse-met-pil ruikt toch anders.
Ik heb wat staan worstelen met de kat ergens vastgeklemd en brullend dat ik NU die pil moest hebben, geef dan! Die van ons voelde het aankomen, die bleef rustig een nachtje weg als het weer eens pillentijd was.
Maar ja, een gezeglijke kat zou lang zo leuk niet zijn.
Hippo, 22-04-2002 19:28 http://linkesoep.blogspot.com

Helemaal eens! De verrassingsaanval vaak toegepast met 1 pil, maar nu moeten er 4 ineens en da's 3 teveel om verrassing te blijven.
elisa, 22-04-2002 17:58

Mijn dieren-asiel-ervaring: klem de kat tussen je benen. Doe in 1 doortastende beweging bekkie open en leg pil ver in de keel. Doe snel bekkie dicht en masseer zacht over het keeltje. Tis niet 'aardig' maar wel snel en doeltreffend. Pilletjes verstopt in lekkere hapjes kweken wantrouwen en afkeer van eten. Ook niet leuk. (tis ook maar een suggestie..)
odette, 22-04-2002 15:48

 

 

 

Site Meter