Terug naar Log

04-22-2002: "Verrechtsing"

Je moet al over een zekere ontwikkeling of politieke intelligentie beschikken wil je onderscheid maken tussen anti-IsraŽl en anti-Jood. Voor veel mensen betekent dit hetzelfde. De slinger van de klok lijkt op de terugweg te zijn. Doodeng.

Europa verrechtst in snel tempo: Heider in Oostenrijk, Vlaams Blok in BelgiŽ, ItaliŽ. We hadden al iets in Denemarken, en afgelopen weekend Duitsland en Frankrijk. Slaan wij onszelf nog maar even over, kop in het zand en er het beste van hopend.

Het enige wat je mag concluderen is dat Paars slechts zijdelings een rol speelt. Het onbehagen over links is in vele Europese landen terug te vinden. Waardoor? Teveel buitenlanders binnen de grenzen of democratie te ver doorgeschoten waardoor regeren over teveel schijven, met teveel inspraak steeds logger en trager dus inefficiŽnt verloopt?

Ik vermoed (en hoop) dit laatste want aan de buitenlanders hebben we ook een enorme culturele verrijking te danken, wat nog wel eens wordt vergeten. De kranten meten de negatieve gevallen graag breed uit, vergetend dat hier ook miljoenen goedwillende, prima geÔntegreerde, waardevolle medeburgers wonen van een andere kleur.

 

 

 

 

Site Meter