Terug naar Log

04-24-2002: "Kanjer!"

Floris is een kanjer! Narcose gehad, gebit afgebikt en tegengif gekregen. D'r kwam vanonder de dikke laag tandsteen een puntgaaf gebit tevoorschijn. Geen enkel gaatje, geen enkel los element. Hoe dit mogelijk is bij een suikerkat van twaalf? Ik zou het niet weten, maar hij is nummer drie in de roedel die gebitscomplimenten krijgt. Het zal de liefde dus wel wezen.

De angstigste uren - door schade geleerd - vallen enige tijd na het ontwaken uit de narcose. Als het behandelde kleintje (groten kunnen er beter tegen) in slaap kachelt en afkoelt. Maar ik wist nu ik dat ik zijn voeten moest voelen en hem zo nodig met een dekje warmhouden. Desnoods met een kruik of kersenpitten. Een lekker naar mij ruikende sjaal over hem heengelegd tijdens zijn dutje.

Het verschil met tekkeltje was, dat Floris al driemaal wankelend de trap was afgeschommeld naar Pluis z'n eetbak in het sousterrain (verstopt) en tweemaal de trap op naar zijn eigen bordje boven (verstopt). Hij is behoorlijk ondernemend en beweeglijk, terwijl tekkeltje geen pas kon verzetten. Hij loopt me overal achterna in de hoop op een hapje.

Op de kliniek hadden ze gezegd dat hij voor alle veiligheid pas morgenvroeg mocht eten, maar zijn gedrag weersprak dit grondig. Liefst zet ik hem ook weer snel op zijn normale dosis insuline met bijbehorend voer. Om vier uur de dokter gebeld en verslag uitgebracht. Ik zou willen, zei ze, dat alle katten zonder suiker in zo'n stevige conditie waren. Hij is sterk als een beer en mag vanaf vanavond 8 uur weer gewoon alles eten. Dat was bemoedigend om te horen.

Tussen ons gezegd en gezwegen laten we dat overgewicht voorlopig ook maar zitten. Hij is nu eenmaal groot en nooit van nature echt slank geweest.

 

Reacties: (3)


Geertjan, you're welcome! moet je wel blaffen of miauwen, geen hoorntjes dragen of wipstaartje hebben want daar heb ik geen verstand van.

Flod: ja! Boven verwachting.
elisa, 24-04-2002 23:32

Fijn dat het zo goed is gegaan :)
Flod, 24-04-2002 19:58 http://www.flod.talentedip.org

Mocht ik ooit re´ncarneren, bijvoorbeeld als een huisdier met klein gebrek, dan wil ik dolgraag bij jou wonen.
Geertjan, 24-04-2002 17:45

 

 

 

Site Meter