Terug naar Log

04-30-2002: "Vroeg"

Voor m'n eigen tuinhouding: de lelietjes van dalen zijn rijp. Jarenlang ging het eerste bosje op moederdag mee naar mijn moesje, maar moederdag valt bij mijn weten pas ergens in mei.

Vijverwater laten controleren bij tuincentrum. Nemen ze drie buisjes van mijn water en storten daar druppeltjes bij. Moeten bepaalde kleurtjes uitkomen voor zuur, hard en nog wat. M'n water was prima, daar zal het niet aan liggen dat het nog niet helemaal helder is. Alle waterlelies hebben al een blad of vier gemaakt.

LIchtpaarse sering staat in volle bloei, maar de witte zit nog dik in knop.

De blauwe regen bloeit voor het twintigste jaar weer niet ene donder, terwijl de kaukasische witte wel honderd knoppen heeft. Let wel: dit is geen witte variëteit van de blauwe die ik te koop zag voor de waanzinnige prijs van 102 euro. De kaukasische is een ander type.

 

Reacties: (4)


Mijn witte sering had vorig jaar wel wat bloemen, maar was vooral een warboel. Ik heb 'm drastisch gesnoeid, met het idee dat ie dan misschien niet geweldig zou bloeien, maar ook niet meer zo geweldig in de weg zou staan.
Gevolg: mensen op het pad worden nu bijna bedwelmd doordat de sering nu één zee witte bloemen is :-)
Hippo, 30-04-2002 17:15 http://linkesoep.blogspot.com

De blauwe niet nee, maar de Kaukasische witte - hoog in een boom geklommen - is één waterval geurende, smetteloos witte bloemen van wel 40 cm lang. Hij zit weer vol knop dus foto zal binnenkort volgen. Helaas kan ik zijn bedwelmende geur niet loggen.
elisa, 30-04-2002 16:16

Mezelf plechtig beloofd: als ik ooit een tuin krijg wil ik absoluut een blauwe regen! Meest romantische plant (boom?)ooit. Jammer dat-ie van jou niet wil bloeien.
odette, 30-04-2002 14:18

Ik heb ook een hele mooie gele(gouden) regen(ik dacht Laburnum Vossi )in de tuin. En en heel mooie blauwe regen die nu begint uit te komen. Wel veel vroeger dan anders. De gele is altijd later. Daar zit nu een clematis Jackmanii doorheen gegroeid,die nu al aan het bloeien is. Het jammerlijke van blauwe/gele regens is dat ze behoorlijk snel uitgebloeid zijn. Mijn favoriete bomen zijn Taxus en Hydrangea's(Otaksa en Renate). Ik werk overigens in een kwekerij. Bijna iedereen hier in Boskoop.
Rowan, 30-04-2002 11:36 http://www.fiopsvarg.demon.nl

 

 

 

Site Meter