Terug naar Log

05-05-2002: "Je zal er iets mee moeten"

Regenjek aan over hansop. Nog geen zin gehad om te douchen. Het weer doet denken aan vroeger op de boot. Druilerig maar niet koud en je zal er toch iets mee moeten. D'r staan nog altijd aangekochte plantjes die de grond in moeten. Godenweertje, want je hoeft niks te modderen, vr te weken of te sproeien achteraf. De grond is behoorlijk vochtig tot op grote diepte. Planten blijkt een fluitje van een cent. Na afloop ben ik even nat als de planten.

De konijnenschade aan de hosta's is om te janken. Ze hebben alle punten van de neuzen afgeknabbeld. De bladen die zich ontvouwen zijn zwaar gehavend. Hekjes er omheen? Heel gedoe en lelijk. Mijn oog valt op een grote maat plantpot. Even later hebben we een hele partij verzameld en zitten we er bodems uit te knippen. We zetten de bodemloze potten over kwetsbare planten heen.

Konijnenkorrels strooien zou reuze helpen als Beer ze niet at. Waar zijn die korrels van gemaakt? Vossen- of uilenpoep? Voor een meter bescherming betalen we bijna vijf euro en korrels moeten elke drie maanden opnieuw gestrooid. Beer zou wel willen! Lukken de bloempotten niet, dan planten we overal uien, rabarber, tijm en geranium. Kan ons het schelen. Vinden ze niet lekker.

Gisteravond toevallig zitten staren naar een transparante pepermolen. Beken dat ik mij goed heb verkeken op de maat van peperkorrels. Het kleinspul met staartje in de vijver dat vrolijk rondkwispelt om de restanten dril, is nog geen kwart korrel groot terwijl ik het al heb zien groeien. Over zes weken zullen ze rijp zijn om het water te verlaten. Vorig jaar gingen ze er allemaal ineens bij volle maan vantussen, hun dood tegemoet. De pijnlijke waarheid die ik heb onthouden is dat ik geen padjes kweek, maar eersteklas biefstuk om jonge merels mee te voeden, maar ik loop op de zaken vooruit.

 

 

 

 

Site Meter