Terug naar Log

05-12-2002: "Troostend en verkwikkend"

Uren.Dagen.Nachten. bestaat twee jaar en zal voorlopig nog niet stoppen. Ben ik blij om. Zijn leukste postje vind ik altijd op zondagmorgen, als hij meldt welke muziek hij heeft beluisterd.

Met schaamte neem ik me voor ook meer muziek te gaan draaien in plaats van radio/tv te luisteren. Muziek is troostend en verkwikkend voor de ziel. De meest inspirerende en subtiele van alle kunsten, zoals ik ook Martin van Amerongen zojuist hoorde zeggen. Wat had deze man een verfijnde humor ook, waarmee hij zichzelf en omstandigheden kon relativeren.

Wagner is de beste van de tweederangscomponisten. Zo had ik het nog nooit bekeken. Hoe raak getypeerd! Ook ik houd van Wagner en - weinig origineel - bijzonder veel van Schubert. Čn van de theatrale stem van Maria Callas, waarvan Pim Fortuyn zei dat die vooral gewaardeerd werd door homo's. Čn van Youri Egorov die Bach speelt. Enne... enne... van nog heel veel meer.

De dood leek even geweken, maar is in alle heftigheid terug. Behalve PF en MvA die mij raken, wachten wij vandaag op het doodsbericht van een van onze liefste vrienden. Niet bepaald iets om vrolijk van te worden.

De uigekookte oesterschelpen zijn bruikbaar geworden. Dadelijk maar weer eens naar de vijverrand om als een kind met water te spelen. Terwijl banale gedachten dan wegkabbelen op de golfjes komt er ruimte om de geest beter in te richten.

 

Reacties: (2)


nou, die croissantjes van de versbakkende bakker zullen mij hier nooit ten deel vallen, maar wat het draaien van muziek betreft op een vast uurtje, moest ik aan jou maar een voorbeeld nemen
elisa, 12-05-2002 20:17

Dank je, Elisa. Muziek, zeker op zondagochtend, verzacht de zeden. En voor mij is dat waarschijnlijk het enige ogenblik waarop ik een hele cd kan beluisteren zonder zenuwachtig te worden. Een rustpunt in de week, zeg maar. Ik kan het iedereen aanbevelen. Vandaar mijn zondagse post eens de croissants en koffiekoeken van de warme bakker verorberd zijn. Leve warme bakkers die 's zondags open zijn dus ;)
Joeri, 12-05-2002 20:03 http://udn.netfirms.com/blogger.html

 

 

 

Site Meter