Terug naar Log

05-12-2002: "De orakels"

Voor mij uit turend over het wateroppervlak, door muggen en toehappende salamanders licht in beweging gehouden, ontspande mijn geest zich om plaats te maken voor het probleem. Wat zal ik woensdag stemmen? Nog altijd geen uitgemaakte zaak hoewel er al heel wat mogelijkheden zijn afgevallen.

Duidelijk is dat op een mannetje stemmen niet slim is. Zoals een bruid niet alleen aan haar man maar ook aan een schoonfamilie zit gebakken, krijg je bij de keuze van een politieke held meteen zijn achterban cadeau. Balkenende, in mijn ogen een slim moppie, brengt strenge soortgenoten mee waarvan ik het benauwd krijg; Dijkstal, die ik graag als buurman zou hebben om over de heg mee te ouwehoeren, heeft Jorritsma en Terpstra al in zijn harem en daar ben ik niet zo stuk van.

De orakels al eens op de hand gewogen?, vroeg ik mijzelf. Die zogenaamde wijze grijze mannen die bij calamiteiten nogal eens van stal worden gehaald om wijze grijze raad te geven? Had ik niet. Groen Links en SP zijn nog te jong om veel eerbiedwaardigs te hebben. Op geen van beide zal ik trouwens stemmen.

Voor de vuist weg:
CDA: Van Agt, Lubbers, Aentjes
PVDA: Van Thijn, Peper
VVD: Wiegel, Bolkenstein
D66: Van Mierlo, Terlouw
Eerlijkgezegd wist ik mijn favoriete koppeltje meteen te noemen.

Stap verder: stem ik verstand of hart? In het eerste geval stem ik op een partij die van zichzelf al kans maakt groot te worden (en dan bedoel ik niet LPF) in de hoop dat hij door mijn bescheiden stem nog een beetje groeit. In het tweede geval kies ik wat ik al jaren heb gekozen. Toevallig de partij waarvan de orakels mij het beste bevallen.

Het voelt of ik al een eind ben opgeschoten.

 

Reacties: (2)


Dat zou wellus goed mogelijk kunnen zijn...
elisa, 12-05-2002 20:13

Lijkt het erop dat als jij voor hart en ik voor hoofd kiest, we bij dezelfde partij uitkomen?
Tsja, 12-05-2002 19:34 http://www.tsja.nl/

 

 

 

Site Meter