Terug naar Log

05-14-2002: "Meiregen"

Kijk het een lekker gieten! Precies wat we nodig hebben om hart en hersentjes weer schoongespoeld te krijgen. En frisjes voor de dag van morgen. Hopla! Alle ballast de doofpot in (hoe heerlijk kan een doofpot zijn) en verkwikt de toekomst tegemoet.

Meiregen maak dat ik groter word, jubelde ik als kind terwijl ik mij, met regenjas in de hand, tot op het bot liet natgieten. Kwam ik thuis, vroeg ik mijn moeder of ze kon zien dat ik gegroeid was, snauwde ze alleen maar of ik mijn verstand verloren had. Tranen. Trauma's, want ik behoorde toen al tot de kleintjes. De derde van voren in de rij, wat geen benijdenswaardige positie was.

Dit jaarlijks terugkerende drama heb ik nooit verwerkt. Ng als het pijpenstelen giet in mei krijg ik de lust me te laten doorweken. De illusie groter te groeien heb ik ondertussen laten varen. Met een ingetogen blik wens ik groter van geest te worden. Hoewel dit soort groei automatisch begint bij het klimmen der jaren, blijf ik hem hardnekkig toeschrijven aan mijn gehuppel door de natte mei.

 

 

 

 

Site Meter