« AHA erlebnis | Main | Zuiplappen »

Lijf en Leven, zeg dat wel

Gistermorgen eindelijk naar dokter gegaan omdat M vrijdag woedend op me was omdat ik nog steeds niet was geweest.
Zei ik tegen hem: eigenlijk weet ik nooit precies wanneer ik ziek genoeg ben om hier te komen. Zei hij peinzend naar mij kijkend: Nu u het toch vraagt moet me van het hart dat het wel wat eerder had gekund.

Kort en goed: een beste bronchitis. Mijn idee. Dus meteen op de antibiotica geslingerd. Vroeg hij: bent u allergisch voor bepaalde soorten? Ik zei dat ik het niet wist. Dat het wel zou blijken. Dan geef ik hetzelfde middel als tegen de teken vorige zomer, zei hij. Word ik dan niet immuun?, vroeg ik ongerust. Ik bedoel, ik heb maar twee longen, maar thuis nog een heleboel teken.

Hij moest hier erg om lachen hoewel ik het tamelijk serieus bedoelde. Toen kreeg ik een formulier mee om wegens de zorgverzekering vast in te vullen. Ik vroeg of mijn proeftijd al om was? Ik kwam immers met slechte papieren (eigenwijs, volgt voorschriften niet op) van een andere dokter vandaan. Maar ik mag gelukkig blijven mits ik mijn sofinummer invul.

Vandaag een verrukkelijke vrije dag, mij geheel gesteund geweten door een brede medische staf. De griepinjectie die ik morgen zou halen mag ook pas over veertien dagen. M zei: misschien is het slim nou eens één keer grondig uit te zieken, stuk ongeduld. Hoort wie het zegt. Niettemin, ik geef mij over.

Gistermiddag dat prachthoofd van Belletje nog in de oppas gehad. Daar kan ik geen neen tegen zeggen. Mooie plaatjes geschoten, maar ik loop nog een hele reeks achter. Morgen vliegt ze er weer even tussenuit, heb ik alle tijd om bij te trekken.

TNT heeft zich (en het was niet de eerste keer) vervelend gedragen. Ik verwachtte een pakketje en bleef er de hele dag voor thuis. Niente, nope en helemaal niks. Behalve een briefje in de brievenbus dat de bezorger om 15:10 niemand had thuisgetroffen. Houd even op zeg, we hadden Belletje hier notabene! Het huis staat niet aan de weg, niet naast de brievenbus. Dus als de bezorger niet op de huisbel drukt, hoort niemand hem komen. Zo komt TNT wel met grote stappen op z'n pantoffels thuis.

Ik woedend naar het opgegeven nummer bellen en mijn beklag gedaan. Vandaag opnieuw geduldig wachten waarbij ik niet durf te douchen van angst de bezorger te missen. Als hij al komt. Als hij al belt. Fiep kwam nog even langs. Dat troost een beetje.